22e Scratch Messiah (2023)

 

De 22e uitvoering vond plaats op 4 maart 2023. Voor het eerst weer na twee jaar corona-pauze. Het evenement is vlekkeloos verlopen zowel muzikaal als organisatorisch, alles in een goede sfeer. Het aantal deelnemers bedroeg ca 230 personen, waarvan 185 zangers, 40 musici, 4 solisten en 1 dirigent, “maestro” Jules van Hessen. Overdag, tussen 9h30 en 16h30, hebben zij zich gezet aan het instuderen van het oratorium de Messiah van G.F. Händel. ’s Avonds was er een uitvoering in de vorm van een concert. Rond 22h30 werd het evenement afgesloten met een daverende reprise van het ”Halleluja”-koor. Het aantal bezoekers bij dit concert was ongeveer 200. We kijken als organisatie terug op een zeer geslaagd evenement met vele blijde deelnemers en toehoorders.

Een greep uit de ontvangen recties:

Afgelopen zaterdag was een bijzondere dag, na twee “verloren” edities!

Persoonlijk heb ik er weer enorm van genoten.

Voor jullie inspanningen niets dan lof.

Het was strak, maar in de beste betekenis van het woord, georganiseerd!

 

Prima solisten 

Prima orkest

Prima geluid (en dat is wel eens anders geweest)

Een Jules als vanouds.

 

De keuze voor de lunchlocatie was verrassend en zeker voor herhaling vatbaar, ofschoon “het broodje Hamburger” voor mij wel een geheel andere dimensie heeft gekregen 😁

Maar jullie kunnen trots zijn op wat er is neergezet.

 

Hartelijk dank voor die mooie dag.

=====

Mijn hartelijke dank aan u allen voor de heerlijke dag afgelopen zaterdag. Het was weer een perfect feest en een voorrecht om de Messiah te zingen.

Veel succes voor de komende jaren!

=====

Nog in hoge sferen zittend, wil ik jou, het bestuur en de organisatie feliciteren!

Het was weer een geweldige fijne dag!

Wat een dirigent ,goed orkest en solisten schitterend!

Hopelijk blijven jullie daarmee doorgaan!

Tot volgend jaar?

=====

Er zit een grote glimlach op m’n gezicht geplakt sinds gisteren! Wat was dat een leuke ervaring, ook leuk oude bekenden tegen te zijn gekomen… heel hartelijk dank voor de top organisatie van alles en ik hoop tot een volgende keer.

=====

Weer thuis na een ontzettend mooie Messiah. Dank aan de organisatie van de scratch Messiah Zeeland, de solisten en dirigent Jules van Hessen die alle touwtjes weer strak in de handen had. Was weer een feest om mee te spelen !!!

=====

Voor het educatieve aspect is er contact gelegd met scholen uit de regio: Nehalennia, de CSW-scholengemeenschap en het Calvijncollege. Dat heeft geresulteerd in deelname van een aantal leerlingen die op het meezingen werden voorbereid door hun muziekdocent. . De groep leerlingen kreeg speciaal voor hen aangeschafte T-shirts met opdruk ScratchMessiahZeeland en een afbeelding van Händel.  Tijdens het concert maakten zij deel uit van een kernkoor dat naast hen bestond uit enkele ervaren koorleden en de professionele solisten. Dat kernkoor zong twee als lastig bekendstaande koordelen en de leerlingen bleken daar uitstekend op voorbereid. Onze hoop en verwachting is dat hun ervaringen ertoe zullen leiden dat het komend jaar het aantal deelnemende leerlingen zal groeien.