Solisten en dirigent voor de editie van 2023

Solisten

Sopraan Marjon Strijk treedt veelvuldig op als soliste in koorconcerten, haar repertoire omvat vele stijlperioden: o.a. van Schütz, Buxtehude naar Bach, Händel via Haydn en Mozart naar Schubert, Mendelssohn en Brahms. Dit keer nu ook in Vlissingen bij onze Scratch 2023.

Alt Carina Vinke heeft met het opvallende donkere timbre van haar stemgeluid al meerdere keren veel indruk gemaakt bij uitvoeringen van de Scratch Messiah in Vlissingen. Als soliste werkte zij mee aan de uitvoering van alle grote bekende oratoria van onder andere Bach, Beethoven, Händel, Haydn en anderen. Ook was zij te zien en te horen in talrijke opera’s.

Tenor Sebastian Brouwer heeft een wijd georiënteerd repertoire dat reikt van oratorium tot opera en kamermuziek. Hij vervulde verscheidene rollen in tal van oratoria in binnen- en buitenland waaronder als solist in de Messiah van Handel. Nu ook in Vlissingen.

Bas/bariton Robbert Muuse is een bekende concert- en operazanger met veel ervaring in oratoria en opera’s. Hij werkte al eerder mee aan onze Scratch Messiah maar ook aan Die Schöpfung van Joseph Haydn in Vlissingen en Goes. Nu ook weer bij de Scratch op 4 maart 2023

Dirigent Scratch 2023

Dirigent Jules van Hessen, “onze meester-dirigent”, die in maart aanstaande voor de 22e keer de muzikale leiding heeft van de Scratch Messiah Vlissingen (22e editie!). Maestro Jules is een buitengewoon getalenteerde, veelzijdige en ook internationaal gelauwerde dirigent, die ieder jaar op magistrale wijze de deelnemers aan onze Scratch Messiah weet te inspireren. Ieder jaar weer een feest om mee te maken!