Solisten en dirigent voor de editie van 2023

Solisten

Vanavond niet Marjon Strijk als sopraan, wegens droeve omstandigheden in haar familie, maar Linde Schinkel, die al eerder de Messiah heeft gezongen hier bij de Scratch Messiah Zeeland.

Linde deed haar opleiding aan het Haagse- en Rotterdamse Conservatorium. En haalde haar master diploma bij Xenia Meijer. Zij volgde interpretatie lessen bij o.a. Ton Koopman en Richard Eger. Zij heeft een voorliefde voor oude muziek en is daarmee regelmatig te horen in concertseries en festivals. Zij zingt vele Oratoria, waarbij zij met haar overtuigende vertelkracht het publiek op overtuigende manier meeneemt in het werk. Zij zingt naast de Messiah van Handel o.a.de Mattheus Passion en de Johannis Passion van Bach, requiem van Mozart en Brahms. Maar doet daarnaast ook nog muziektheater.

Alt Carina Vinke heeft met het opvallende donkere timbre van haar stemgeluid al meerdere keren veel indruk gemaakt bij uitvoeringen van de Scratch Messiah in Vlissingen. Als soliste werkte zij mee aan de uitvoering van alle grote bekende oratoria van onder andere Bach, Beethoven, Händel, Haydn en anderen. Ook was zij te zien en te horen in talrijke opera’s.

Tenor Sebastian Brouwer heeft een wijd georiënteerd repertoire dat reikt van oratorium tot opera en kamermuziek. Hij vervulde verscheidene rollen in tal van oratoria in binnen- en buitenland waaronder als solist in de Messiah van Handel. Nu ook in Vlissingen.

Bas/bariton Robbert Muuse is een bekende concert- en operazanger met veel ervaring in oratoria en opera’s. Hij werkte al eerder mee aan onze Scratch Messiah maar ook aan Die Schöpfung van Joseph Haydn in Vlissingen en Goes. Nu ook weer bij de Scratch op 4 maart 2023

Dirigent Scratch 2023

Dirigent Jules van Hessen, “onze meester-dirigent”, die in maart aanstaande voor de 22e keer de muzikale leiding heeft van de Scratch Messiah Vlissingen (22e editie!). Maestro Jules is een buitengewoon getalenteerde, veelzijdige en ook internationaal gelauwerde dirigent, die ieder jaar op magistrale wijze de deelnemers aan onze Scratch Messiah weet te inspireren. Ieder jaar weer een feest om mee te maken!